Sposób przygotowania:
Kąski kurczaka w serowej panierce
Pierś kurczaka pokroić w większą kostkę lub paski. Przełożyć do miseczki. Dodać do niego przyprawy: sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę oraz tymianek. Wymieszać i wstawić na ok. godzinę do lodówki.
Jajka rozbić z odrobiną soli. Przygotować panierkę. Do miski przełożyć tartą bułkę, rozdrobnione płatki kukurydziane ( ja rozdrobniłam je przekładając do woreczka i wałkując wałkiem do ciasta) oraz starty na średnich oczkach ser.
Wszystko dokładnie wymieszać. Każdy kawałek kurczaka zanurzyć w rozkłóconym jajku, a następnie obtoczyć w panierce. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Jajka rozbić z odrobiną soli. Przygotować panierkę. Do miski przełożyć tartą bułkę, rozdrobnione płatki kukurydziane ( ja rozdrobniłam je przekładając do woreczka i wałkując wałkiem do ciasta) oraz starty na średnich oczkach ser.
Wszystko dokładnie wymieszać. Każdy kawałek kurczaka zanurzyć w rozkłóconym jajku, a następnie obtoczyć w panierce. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.