Sposób przygotowania:
Mini pizzerinki
W dużej miseczce łącze wszystkie skladniki ciasta. Wyrabiam ręką aż ciasto nie będzie się kleiło do dłoni.
Odstawiam na bok, przykrywam bawełnianą ściereczką. Międzyczasie szykuje składniki do farszu.
Blachę do pieczenia polewam olejem, posypuję kaszą manną. Wyjmuję ciasto.
Z ciasta biorę porcję i formuję kulkę wielkości dwóch orzechów włoskich. Następnie lekko rozpłaszczam.
Za pomocą szklanki a dokładnie dna robię w środku wgniecenie.
Smaruję koncentratem, posypuję przyprawą do pizzy a następnie posypuję tartym cheedarem.
Posypuję dowolnymi składnikami max 3. Piekę w 180 stopniach 20 minut.
Podaję z ulubionym sosem i świeżą rukolą.
Odstawiam na bok, przykrywam bawełnianą ściereczką. Międzyczasie szykuje składniki do farszu.
Blachę do pieczenia polewam olejem, posypuję kaszą manną. Wyjmuję ciasto.
Z ciasta biorę porcję i formuję kulkę wielkości dwóch orzechów włoskich. Następnie lekko rozpłaszczam.
Za pomocą szklanki a dokładnie dna robię w środku wgniecenie.
Smaruję koncentratem, posypuję przyprawą do pizzy a następnie posypuję tartym cheedarem.
Posypuję dowolnymi składnikami max 3. Piekę w 180 stopniach 20 minut.
Podaję z ulubionym sosem i świeżą rukolą.
SylaUla
lukrowanepierniczki