Sposób przygotowania:
Tortilla z owocami
Truskawki kilka godzin wcześniej odmrażamy w lodówce, żeby jak najmniej puściły soku. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej stopniowo dodając śmietankę a następnie szczyptę chili. Czekoladą smarujemy tortillę. Na patelni rozpuszczamy cukier trzcinowy i masło, jak powstanie jednolity sos karmelowy dodajemy rozmrożone truskawki, pokrojone w kostkę mango oraz pokrojonego banana, chwilę razem smażymy aby owoce obtoczyły się w sosie ale jednocześnie nie rozpadły się. Owoce przesmażone wykładamy porcjami na posmarowane sosem czekoladowym tortille, zwijamy ciasno zawijając boki aby owoce nie wypłynęły. Tortille polewamy sosem z patelni lub syropem trzcinowym. Zapiekamy w piekarniku na rumiano ok. 10 minut. Podajemy gorące np. z lodami, bitą śmietaną lub ulubionym sosem owocowym.