olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Tosty z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i chrupiące tosty z patelni w innej odsłonie, gdyż maczane w jajku połączonym z solą i pieprzem.

Tosty z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z patelni

 

  • 4 jajka
  • ½ łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • ¼ szklanki oleju do smażenia
  • 8 kromek chleb tostowy

Sposób przygotowania:

Tosty z patelni
Jajka wybijam do miseczki i ubijam za pomocą miksera, tak aby były puszyste. Następnie dodaję sól i pieprz i dokładnie mieszam. Kromkę pieczywa maczam w jajku.  Na rozgrzany na patelni olej nakładam pieczywo tostowe. Pieczywo obsmażam z obydwu stron na mocno rumiany kolor. Następnie przekładam pieczywo na talerz starając się przy tym, aby odsączyć jak największą ilość oleju.
Tosty z patelni
Jajka wybijam do miseczki i ubijam za pomocą miksera, tak aby były puszyste.
Tosty z patelni
Następnie kromki pieczywa maczam w jajku.
Tosty z patelni
 Na rozgrzany na patelni olej nakładam pieczywo tostowe.
Tosty z patelni
Pieczywo obsmażam z obydwu stron na mocno rumiany kolor.