Sposób przygotowania:
Mięsne placki z cukinią i seremEtap 1
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach razem ze skórką. Cebulę z czosnkiem zeszklić na rozgrzanym oleju.
Etap 2
Dodać do tego cukinię. Smażyć kilka minut często mieszając, aż cukinia zmięknie.
Etap 3
Mięso przełożyć do miski. Dodać do niego cukinię, starty na tarce o dużych oczkach ser, jajka, mąkę i przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.
Etap 4
Na patelni rozgrzać trochę oleju. Kłaść na nią porcje mięsnej masy, mocno je spłaszczać. Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Etap 5
Majonez dokładnie wymieszać z jogurtem, czosnkiem granulowanym i odrobiną soli ziołowej.
Etap 6
Mięsne placki podawać z sosem czosnkowym.