Sposób przygotowania:
Pierś drobiowa z omacką
Mięso myjemy, dokładnie oczyszczamy z włókien, osuszamy ręcznikiem papierowym. Za pomocą ostrego naża przecinamy wzdłuż na dwie cieńsze części. Nie rozbijamy (mięso będzie bardziej soczyste). Każdy kotlet doprawiamy solą i pieprzem.
Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Rozgrzewamy olej i doprawione mięso smażymy kilka minut (dokładnie tak jak kotlety schabowe). Usmażone przekładamy na talerz. W naczyniu łączymy ze sobą chili, ser, bazylię i pokrojone w kostkę pomidory suszone. Mieszamy.
Na każdy z kotletów nakładamy dużą porcję powstałej omacki i zapiekamy 10 min w piekarniku rozgrzanym do 180c. Podajemy z ulubionym sosem czosnkowym.
Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Rozgrzewamy olej i doprawione mięso smażymy kilka minut (dokładnie tak jak kotlety schabowe). Usmażone przekładamy na talerz. W naczyniu łączymy ze sobą chili, ser, bazylię i pokrojone w kostkę pomidory suszone. Mieszamy.
Na każdy z kotletów nakładamy dużą porcję powstałej omacki i zapiekamy 10 min w piekarniku rozgrzanym do 180c. Podajemy z ulubionym sosem czosnkowym.