eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Tradycyjna pasta jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna tradycyjna pasta jajeczna.

Tradycyjna pasta jajeczna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tradycyjna pasta jajeczna

 

  • ok. 3 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • przyprawy - pieprz, sól i czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

Tradycyjna pasta jajeczna
Jajka ugotuj , poczekaj aż wystygną i dokladnie obierz ze skorupki. Wyjmij z nich zoltka i przełoż je do jakejs małej miseczki. Dopraw do smaku szczypta pieprzu, soli i czosnku granulowanego. Dodaj do nich trzy lyżeczki małemajonezu.Dokladnie wymieszaj calość ,do momentu ażwszystkie skladniki bardzo dobrze się ze sobą połączą. Podawaj z posiekaną natką pietruszki (opcjonalnie ). Smacznego!!!
Tradycyjna pasta jajeczna
żółtka odzielamy od pozostałej części jajka i przekładamy do mnuiejszej miseczki.
Tradycyjna pasta jajeczna
Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i czosnkiem granulowanym.