kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Tradycyjna polewa kakaowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tradycyjna polewa do ciast , ciasteczek i lodów

Tradycyjna polewa kakaowa

Składniki:

Tradycyjna polewa kakaowa

 

  • 10 dkg margaryny
  • 3 łyżki ciemnego kakao
  • 3 łyżki cukru kryształu

Sposób przygotowania:

Tradycyjna polewa kakaowa
Tradycyjna polewa do ciast , ciasteczek i lodów .Do niewielkiego garnka przekładamy pokrojoną w kawałki margarynę , delikatnie podgrzewamy , dokładamy cukier i ciemne kakao . Mieszamy cały czas podgrzewając aż do uzyskania jednolitej gładkiej konsystencji . Polewa idealnie pasuje do ciast ciasteczek i lodów!