jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Truffle czekoladowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Jedwabne, delikatne w smaku, okrągłe trufle z mlecznej czekolady, oprószone wiórkami czekolady, drobinkami orzechów i płatkami kokosowymi:)

Truffle czekoladowe

Składniki:

Truffle czekoladowe

 

  • 20 dag mlecznej czekolady
  • 100 ml śmietany kremówki 36%
  • bakalie do ozdoby

Sposób przygotowania:

Truffle czekoladowe
Czekoladę połamać na kawałki, zalać śmietanką i rozpuścić na małym ogniu, ciągle mieszając i nie dopuszczając do wrzenia. Tak rozpuszczoną masę odstawić w chłodne miejsce do całkowitego zastygnięcia. Następnie z masy formować ręką małe kulki i obtaczać w dowolnych bakaliach. Przechowywać w lodówce.