Sposób przygotowania:
Trufle z mascarpone i czekoladą
Serek mascarpone przełożyć do miski, dodać mleko w proszku i wymieszać. Z cytryny zetrzeć skórkę, a następnie sok wyciśnięty z połówki wlać do miski z serkiem. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i dodać do miski z serkiem. Dodać również skórkę otartą z cytryny i całość wymieszać do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Miseczkę zakryć folią aluminiową i włożyć na kilka (3-4) godzin do lodówki. Po wyjęciu z lodówki formować małe kulki, ułożyć na talerzu i włożyć ponownie do lodówki na kilka godzin, można na całą noc. Schłodzone trufle będziemy obtaczać w kakao oraz czekoladzie. Przed tym wkładamy je na kilkanaście minut do zamrażalnika. Czekoladę mleczną i gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej w osobnych miseczkach. Trufle po wyjęciu z zamrażalnika obtaczamy w czekoladzie, w kakao, lub polewamy czekoladą. Z przepisu wyszło 40 trufli.