slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Truskawki pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To już ostatni moment aby zrobić ten deser ponieważ truskawki już się kończą. Zachęcam do wypróbowania.

Truskawki pod kruszonką

Składniki:

Truskawki pod kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Truskawki pod kruszonką
Truskawki myjemy i odcinamy szypułki. Następnie truskawki wkładamy do małych kokilek. Z mąki, masła i cukru ugniatamy kruszonkę. Posypujemy kruszonką truskawki i wkładamy je do nagrzanego piekarnika. Pieczemy nasz deser przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.

Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i lekko studzimy.

Podajemy z cukrem pudrem lub gałką lodów.