slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1008]

Crumble rabarbarowo-truskawkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na owoce zapiekane pod kruszonką. Tym razem połączyłam kwaśny rabarbar i słodkie truskawki.

Crumble rabarbarowo-truskawkowe

Składniki:

Crumble rabarbarowo-truskawkowe

 

Sposób przygotowania:

Crumble rabarbarowo-truskawkowe
Mąkę wyrabiamy z masłem i ksylitolem aż do uzyskania kruszonki. Wstawiamy do lodówki. Rabarbar i truskawki myjemy i osuszamy.

Od truskawek odcinamy szypułki i kroimy owoce w plasterki. Rabarbar obieramy i kroimy w plasterki.

Rabarbar mieszamy z truskawkami i wkładamy je do 3 kokilek. Wierzch posypujemy obficie kruszonką.

Wstawiamy kokilki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni.

Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

deser