Sposób przygotowania:
Crumble rabarbarowo-truskawkowe
Mąkę wyrabiamy z masłem i ksylitolem aż do uzyskania kruszonki. Wstawiamy do lodówki. Rabarbar i truskawki myjemy i osuszamy.
Od truskawek odcinamy szypułki i kroimy owoce w plasterki. Rabarbar obieramy i kroimy w plasterki.
Rabarbar mieszamy z truskawkami i wkładamy je do 3 kokilek. Wierzch posypujemy obficie kruszonką.
Wstawiamy kokilki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Od truskawek odcinamy szypułki i kroimy owoce w plasterki. Rabarbar obieramy i kroimy w plasterki.
Rabarbar mieszamy z truskawkami i wkładamy je do 3 kokilek. Wierzch posypujemy obficie kruszonką.
Wstawiamy kokilki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.