Sposób przygotowania:
Truskawki zapiekane pod kruszonkąPrzygotowanie truskawek:
![Truskawki zapiekane pod kruszonką Truskawki zapiekane pod kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/truskawki-zapiekane-pod-kruszonka-468041.jpg)
Umyte truskawki osuszyć dokładnie na ręczniku papierowym i usunąć z nich szypułki.
Krojenie truskawek:
![Truskawki zapiekane pod kruszonką Truskawki zapiekane pod kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/truskawki-zapiekane-pod-kruszonka-468040.jpg)
3 kokilki do zapiekania nasmarować masłem, wrzucić pokrojone na spore kawałki truskawki.
Pieczenie deseru:
![Truskawki zapiekane pod kruszonką Truskawki zapiekane pod kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/truskawki-zapiekane-pod-kruszonka-468039.jpg)
Masło, mąkę oraz cukier wyrabiać palcami do momentu aż powstanie kruszonka. Wysypać ją na truskawki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i zapiekać przez około 25 minut. Deser najlepiej podawać na ciepło, prosto z piekarnika. Smacznego!