Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Truskawki zapiekane pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Z czterech niepozornych składników można stworzyć wspaniały, pyszny deser- truskawki pod chrupiącą, słodką, maślaną kruszonką. Pycha!

Truskawki zapiekane pod kruszonką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Truskawki zapiekane pod kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Truskawki zapiekane pod kruszonką

Przygotowanie truskawek:

Truskawki zapiekane pod kruszonką
Umyte truskawki przed pokrojeniem i włożeniem do kokilek

Umyte truskawki osuszyć dokładnie na ręczniku papierowym i usunąć z nich szypułki.

Krojenie truskawek:

Truskawki zapiekane pod kruszonką
Pokrojone na kawałki truskawki w kokilkach

3 kokilki do zapiekania nasmarować masłem, wrzucić pokrojone na spore kawałki truskawki.

Pieczenie deseru:

Truskawki zapiekane pod kruszonką
Truskawki zasypane kruszonką przed upieczeniem

Masło, mąkę oraz cukier wyrabiać palcami do momentu aż powstanie kruszonka. Wysypać ją na truskawki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i zapiekać przez około 25 minut. Deser najlepiej podawać na ciepło, prosto z piekarnika. Smacznego!