Sposób przygotowania:
Truskawki z crumble z białą czekoladą i wanilą
Masło, cukier i przesianą mąkę dokładnie wymieszać. Formę na tartą (lub kokilki) porządnie wysmarować masłem i ułożyć na niej truskawki (całe lub przekrojone - wg uznania). Owoce porządnie oprószyć cukrem waniliowym i rozdrobnioną kruszonką (można schłodzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach).
Całość zapiekać przez ok. 20 min w 200 st. (w rozgrzanym piekarniku). Pod koniec pieczenia posypać startą białą czekoladą (z wanilią), aby czekoladowe wiórki się rozpuściły. Opcjonalnie można użyć czekolady mlecznej.
Całość zapiekać przez ok. 20 min w 200 st. (w rozgrzanym piekarniku). Pod koniec pieczenia posypać startą białą czekoladą (z wanilią), aby czekoladowe wiórki się rozpuściły. Opcjonalnie można użyć czekolady mlecznej.