Sposób przygotowania:
Truskawki w białej czkoladzie
Trustawki myjemy razem z szypułkami. Jest to bardzo ważne po pierwsze po to aby woda nie wlała się nam do środka przez co owoc straciłby smak. Po drugie łatwiej będzie nam je obtaczać w czekoladzie. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dodajemy łyżeczkę śmietany kremówki. Rozcinamy walinię i wrzucamy do czekolady i śmietany. Mieszamy wszystko. Na blacie kładziemy metalową kratkę (po kładłam na desce i nie polecam tego sposobu) truskawki moczymy w czekoladzie i przekładamy na blaszkę aby nadmiar spłynął. Najlepiej zostawić tak przygotowany deser na około 2 godziny aby czekolada zastygła. Oczywiście danie można zjęść odrazu ale czekolada będzie wtedy jeszcze płynna. Ale gdy truskawki są gotowe trudno się oprzeć aby ich nie zjeść :)