szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Truskawki z migdałami pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo zasmakowało mi połączenie truskawek z prażonymi migdałami, więc polecam.

Truskawki z migdałami pod kruszonką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Truskawki z migdałami pod kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Truskawki z migdałami pod kruszonką
Truskawki kroimy na cienkie plasterki i ułożyć na dnie foremek do zapiekania. Mąkę wymieszać z 3 łyżkami cukru. Masło roztopić, dodać do mąki z cukrem i połączyć składniki. Na suszej patelni prażymy płatki migdałów na złoty kolor. Uprażonymi migdałami posypujemy truskawki. Przygotowane ciasto rozkruszamy na owoce z płatkami migdałowymi. Całość pieczemy w 200 stopniach ok 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika całość możemy lekko posypać cukrem pudrem. Przepis starcza na 4 małe deserki.
Truskawki z migdałami pod kruszonką
Do deseu wykorzystujemy mrożone truskawki, cukier, masło, migdały...
Truskawki z migdałami pod kruszonką
Pokrojone w plasterki truskawki przykryte warstwą prażonych płatków migdałowych
Truskawki z migdałami pod kruszonką
Pyszny deser.