Sposób przygotowania:
Truskawkowe muffinki z wkładką
Wszystkie suche składniki razem wymieszać.
Margarynę roztopić, przestudzić, dodać jajka i mleko i wymieszać.
Do sypkich składników wlać masę płynną, kilka razy przemieszać ale nie dokładnie.
Foremki do muffinek napełnić ciastem do 3/4 wysokości.
Na środek każdej z babeczek wetknąć po dwie kostki czekolady.
Babeczki piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Gotowe babeczki polać sosem truskawkowym.
Margarynę roztopić, przestudzić, dodać jajka i mleko i wymieszać.
Do sypkich składników wlać masę płynną, kilka razy przemieszać ale nie dokładnie.
Foremki do muffinek napełnić ciastem do 3/4 wysokości.
Na środek każdej z babeczek wetknąć po dwie kostki czekolady.
Babeczki piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Gotowe babeczki polać sosem truskawkowym.
eluchap
zewa
Pierwszy raz zamiast mąki pszennej dałam mąkę krupczatkę, Muffinki wyszły z wierzchu super chrupiące, a w środku puszyste i mięciutkie.
elzbieta8960
margolata