Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami
Z podanych składników ubijamy ciasto biszkoptowe. Wylewamy na dwie blaszki, wyłożone papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 160 st. (blacha 25/40).
2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy do stężenia. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl. wrzącej wody.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na najwyższych obrotach miksera. Na koniec wlewamy przestudzoną żelatynę i odstawiamy na chwilę do lodówki, by masa stężała.
Przełożenie: Blachę wykładamy folią aluminiową. Na to biszkopt, połowa masy śmietankowej, kolejny biszkopt, reszta masy. na to układamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką.
Odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.
2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy do stężenia. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl. wrzącej wody.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na najwyższych obrotach miksera. Na koniec wlewamy przestudzoną żelatynę i odstawiamy na chwilę do lodówki, by masa stężała.
Przełożenie: Blachę wykładamy folią aluminiową. Na to biszkopt, połowa masy śmietankowej, kolejny biszkopt, reszta masy. na to układamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką.
Odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.