Sposób przygotowania:
Ciasto z kiwi bez pieczeniaMasa
450 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Resztę mleka roztrzepujemy z mąkami i żółtkami. Masę wlewamy do wrzącego mleka.
Gotujemy chwilę, ciągle mieszając, póki budyń nie zrobi się gęsty. Studzimy a następnie ucieramy z margaryną.
Kiwi
Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w plasterki ok. 1/2 cm.
Galaretki
Galaretki rozpuszczamy wedle przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia.
Herbatniki
Blachę 25/40 cm wykładamy folią aluminiową. Na to ciasno układamy herbatniki.
Przełożenie./
Na herbatniki wykładamy masę na to plasterki kiwi..
kolejny etap
Na to znów herbatniki, masa- kiwi- masa i na wierzch wylewamy stężone galaretki- pomarańczową i kiwi.
Gotowe!
Tak przygotowane ciasto dajemy do lodówki na 12 godzin.
I...
Smacznego!