Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Truskawkowy sos na zimno :

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Taka błyskawiczna propozycja do kluch na parze .

Truskawkowy sos na zimno :

Składniki:

Truskawkowy sos na zimno :

 

  • 1/2 szklanki słodkiewj śmietanki 30 %
  • 1 szklanka pokrojonych truskawek
  • truskawki do posypania ( w ćwiartkach lub plasterkach )
  • cukier do smaku
  • opcjonalnie kilka kropli barwnika spożywczego - czerwonego.

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowy sos na zimno :
Zmiksować śmietankę z pokrojonymi truskawkami i cukrem do smaku ( można dodać odrobinę barwnika spożywczego czerwonego ). Podgrzać kluchy drożdżowe ( lub ugotować makaron lub ryż ).Polać sosem . Posypać trusklawkami. W zasadzie nic nowego ani wielce odkrywczego . Pewnie wszyscy tak robią .Podpowiadam gwoli przypomnienia .