Sposób przygotowania:
Truskawkowy sos na zimno :
Zmiksować śmietankę z pokrojonymi truskawkami i cukrem do smaku ( można dodać odrobinę barwnika spożywczego czerwonego ). Podgrzać kluchy drożdżowe ( lub ugotować makaron lub ryż ).Polać sosem . Posypać trusklawkami. W zasadzie nic nowego ani wielce odkrywczego . Pewnie wszyscy tak robią .Podpowiadam gwoli przypomnienia .
iwi69
agus1254
zabaione22
Babciagramolka
Hi hi - następnym razem będzie jagodowo/
kinga
Natala1210
luna
Babciagramolka
Luna- a przepisu na kluchy nie będzie ( hi hi ). Nie mam cierpliwości do nich - nie robię .Kupuję gotowe. Dla mnie te kluchy to tak jak pieczenie ciasta ( nie znoszę pieczenia ).Całe życie się migałam od robienia kluch na parze - najpierw robiły mi Babcia i Mama , a potem pojawiły się gotowe .Nikt mnie na robienie kluch nie namówi.
msewka
Babciagramolka
No dpobra dawaj tą koronę i zabieraj kluchy ( hi hi ).
Niuniaczka
dusia30