ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Tuńczykowa tortilla

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Trochę inna kolacja niż zawsze

Tuńczykowa tortilla

Składniki:

Tuńczykowa tortilla

 

  • 3 tortille pszenne
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 cebulka
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 70 g kapusty pekińskiej
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Tuńczykowa tortilla
Cebulkę obrać i pokroić w kostkę.Paprykę i ogórka pokroić równiż w kostkę. Kapustę pekińską drobno pokroić. Tuńczyka osączyć z oleju i dodać do pokrojonych warzyw. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Połączyć z majonezem. Masę rozsmarować na tortillach. Ciasno zwinąć i owinąć w folię aluminiową. Wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem przekroić na pół.

Tagi:

tortilla