Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Twaróg z ogórkiem i kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Taki twarożek to idealne rozwiązanie na zdrowe i sycące śniadanie, polecam

Twaróg z ogórkiem i kiełkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Twaróg z ogórkiem i kiełkami

 

  • 200 g twarogu,
  • 1 pęczek rzodkiewki,
  • 1/2 ogórka,
  • 100ml jogurtu naturalnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/2 pęczka koperku,
  • kilka gałązek natki,
  • garść kiełków rzodkiewki,
  • sól,
  • pieprz,
  • słodka papryka

Sposób przygotowania:

Twaróg z ogórkiem i kiełkami
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w cienkie plasterki, kilka odkładamy do dekoracji. Ogórka obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki (ewentualnie odciskamy sok). Natkę, koperek i kiełki drobno siekamy. Można zostawić odrobinę kiełek do dekoracji. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, Do miski wkładamy twaróg, rozgniatamy go widelcem i dodajemy jogurt naturalny. Następnie dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Twaróg przekładamy do miseczki i dekorujemy plasterkami rzodkiewki i kiełkami. Smakuje świetnie ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego ;)
Twaróg z ogórkiem i kiełkami
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.

Tagi:

ogórki