alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Twaróg z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Twarożek z nowalijkami to latem moje ulubione i pyszne śniadanie. Do tego chleb razowy i mogę jeść codziennie.

Twaróg z rzodkiewką

Składniki:

Twaróg z rzodkiewką

 

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 7 rzodkiewek większych
  • 50 ml śmietany kremówki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Twaróg z rzodkiewką
Twaróg przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać rzodkiewki starte razem z skórką na dużych oczkach, pokrojony szczypiorek i wlać śmietanę. Wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem. Odłożyć na pół godziny do lodówki żeby smaki się przegryzły. Serwujemy na śniadanie lub kolację najlepiej z razowym chlebem.