AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Krakersowe kanapeczki z twarożkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kanapeczki z krakersów z dodatkiem twarożku, szczypiorku i rzodkiewki.

Krakersowe kanapeczki z twarożkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krakersowe kanapeczki z twarożkiem

 

  • duża paczka krakersów
  • ok. 10-12 rzodkiewek
  • pół pęczka szczypiorku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 200 g twarogu
  • 200 g gęstej śmietany
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Krakersowe kanapeczki z twarożkiem
Twaróg ugniatamy widelcem, dodajemy śmietanę i posiekaną drobno natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, można dodać kilka rzodkiewek startych na tarce o dużych oczkach lub drobno pokrojonych. Pastą twarogową smarujemy krakersy, układamy na półmiskach. Wierzch posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem, dekorujemy plasterkami rzodkiewki. SMACZNEGO :)
Krakersowe kanapeczki z twarożkiem
Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy śmietanę i natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem.
Krakersowe kanapeczki z twarożkiem
Szczypiorek kroimy drobniutko, rzodkiewki tniemy na plasterki.
Krakersowe kanapeczki z twarożkiem
Krakersy smarujemy pastą twarogową, posypujemy szczypiorkiem, dekorujemy plasterkami rzodkiewki.