Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Twaróg z dymką i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Staram się zdrowo odżywiać. Proponuję na śniadanie taki twarożek z warzywami.

Twaróg z dymką i rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Twaróg z dymką i rzodkiewką

 

  • twaróg półtłusty 250g,
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego,
  • pęczek rzodkiewki,
  • 2 dymki,
  • papryka słodka 1/3 łyżeczki,
  • bazylia kilka listków,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Twaróg z dymką i rzodkiewką
Twaróg przekładamy do miski i rozdrabniamy go za pomocą widelca. Dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy. Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Odciskamy powstały sok i dodajemy do twarogu. Cebulę drobno kroimy w kostkę, szczypior siekamy, listki bazylii drobno rwiemy i dodajemy do reszty składników. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Podajemy ze świeżym pieczywem. Twarożek można jeść sam lub z dodatkiem wędliny. Życzę smacznego :)
Twaróg z dymką i rzodkiewką
Twaróg przekładamy do miski i rozdrabniamy go za pomocą widelca. Dodajemy jogurt naturalny.
Twaróg z dymką i rzodkiewką
Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki.
Twaróg z dymką i rzodkiewką
Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
Twaróg z dymką i rzodkiewką
Podajemy ze świeżym pieczywem. Twarożek można jeść sam lub z dodatkiem wędliny.