Sposób przygotowania:
Placuszki z malinami i czekoladą
1. Wszystkie składniki oprócz czekolady dajemy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto, następnie dodajemy czekoladę startą na tarce o dużych oczkach i dokładnie mieszamy.
2. Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy. Następnie przekładamy je do ciasta i delikatnie mieszamy żeby się nie rozpadły.
3. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką kładziemy porcje ciasta, smażymy z obu stron po kilka minut do ładnego zrumienienia. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
4. Gotowe racuszki podajemy i życzę smacznego. Można je dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 16 sztuk placuszków.
2. Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy. Następnie przekładamy je do ciasta i delikatnie mieszamy żeby się nie rozpadły.
3. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką kładziemy porcje ciasta, smażymy z obu stron po kilka minut do ładnego zrumienienia. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
4. Gotowe racuszki podajemy i życzę smacznego. Można je dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 16 sztuk placuszków.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję.