Sposób przygotowania:
Placuszki z mąki krupczatki z malinami i serkiem
1. Jajko, cukier i cukier waniliowy ucieramy na puszystą masę, dodajemy mleko, sól i proszek do pieczenia, następnie stopniowo dodajemy mąkę krupczatkę i ucieramy na gładkie dość gęste ciasto.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony. Następnie osączamy je na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
3. Maliny płuczemy i osuszamy, następnie mieszamy je z serkiem waniliowym, lekko rozcierając.
4. Na talerze nakładamy porcja placuszków, polewamy je serkiem waniliowym i dekorujemy malinami. Rady: Z przepisu wyszło mi 16 placuszków.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony. Następnie osączamy je na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
3. Maliny płuczemy i osuszamy, następnie mieszamy je z serkiem waniliowym, lekko rozcierając.
4. Na talerze nakładamy porcja placuszków, polewamy je serkiem waniliowym i dekorujemy malinami. Rady: Z przepisu wyszło mi 16 placuszków.