Sposób przygotowania:
Twarogowe placki z sosem malinowym
Do zmielonego twarogu dodajemy żółtka, cukier puder i mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie razem ucieramy.
Białka jajek ubijamy, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
Smażymy na rumiano na średnim ogniu (smażyłam bez tłuszczu, ale mając patelnię, do której jedzenie lubi przywierać polecam ją lekko natłuszczać).
Maliny razem z cukrem wrzucamy do rondla i podgrzewamy do czasu, aż sos zacznie gęstnieć.
Polewamy nim usmażone placuszki i całość oprószamy cukrem pudrem.
Białka jajek ubijamy, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
Smażymy na rumiano na średnim ogniu (smażyłam bez tłuszczu, ale mając patelnię, do której jedzenie lubi przywierać polecam ją lekko natłuszczać).
Maliny razem z cukrem wrzucamy do rondla i podgrzewamy do czasu, aż sos zacznie gęstnieć.
Polewamy nim usmażone placuszki i całość oprószamy cukrem pudrem.