Sposób przygotowania:
Kukurydziane babeczki z gruszką
Do jednej miski wbiłam jajko, dodałam cukier i utarłam całość mikserem na puszystą masę. Następnie dodałam mleko, jogurt i wymieszałam wszystko kuchenną rózgą (można użyć łyżki). Na koniec dodałam rozpuszczoną (przestudzoną) margarynę, wymieszałam składniki.
W drugiej misce wymieszałam obie mąki z proszkiem do pieczenia i solą. Dodałam je do mokrych składników., wymieszałam do połączenia. Na koniec dodałam obraną i pokrojoną w małą kostkę gruszkę.
Babeczki piekłam w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (na środkowym poziomie) około 30-35 minut (czas zależny od piekarnika, warto się stosować zasadą tzw. suchego patyczka).
W drugiej misce wymieszałam obie mąki z proszkiem do pieczenia i solą. Dodałam je do mokrych składników., wymieszałam do połączenia. Na koniec dodałam obraną i pokrojoną w małą kostkę gruszkę.
Babeczki piekłam w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (na środkowym poziomie) około 30-35 minut (czas zależny od piekarnika, warto się stosować zasadą tzw. suchego patyczka).