Sposób przygotowania:
Arbuzowy koszyk z sałatką owocową i dodatkami
Na samym początku ugotować galaretkę według opisu na opakowaniu. Po całkowitym stężeniu pokroić na kryształki.
Arbuza myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie wycinamy koszyczek. Wyjmujemy z arbuza miąższ. Z miąższu arbuza i z miąższu melona wycinamy specjalną łyżeczką kulki.
Pomarańcze obieramy ze skórki i kroimy na kawałki.
Z truskawek usuwamy szypułki, płuczemy, osuszamy i kroimy na połówki. Kiwi obieramy ze skórki i również kroimy na kawałki.
Serek Mascarpone miksujemy z żółtkiem i łączymy z ubitą na sztywno śmietaną.
Do koszyczka wkładamy część owoców nakładamy 1/2 kremu śmietankowo - serowego.
Wkładamy drugą część owoców zostawiając po kilka do dekoracji, nakładamy resztę kremu i dekorujemy owocami, perełkami cukrowymi, wcześniej przygotowanymi kryształkami z galaretki oraz listkami mięty.
Schładzamy w lodówce.
Arbuza myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie wycinamy koszyczek. Wyjmujemy z arbuza miąższ. Z miąższu arbuza i z miąższu melona wycinamy specjalną łyżeczką kulki.
Pomarańcze obieramy ze skórki i kroimy na kawałki.
Z truskawek usuwamy szypułki, płuczemy, osuszamy i kroimy na połówki. Kiwi obieramy ze skórki i również kroimy na kawałki.
Serek Mascarpone miksujemy z żółtkiem i łączymy z ubitą na sztywno śmietaną.
Do koszyczka wkładamy część owoców nakładamy 1/2 kremu śmietankowo - serowego.
Wkładamy drugą część owoców zostawiając po kilka do dekoracji, nakładamy resztę kremu i dekorujemy owocami, perełkami cukrowymi, wcześniej przygotowanymi kryształkami z galaretki oraz listkami mięty.
Schładzamy w lodówce.
gusia1000