Sposób przygotowania:
Placki kukurydziane
Jajka opłukać pod bieżącą wodą, następnie oddzielić żółtka od białek.
Połowę puszki kukurydzy przełożyć do naczynia i zmiksować z żółtkami dodając mleko, przyprawę curry oraz masło, natomiast drugą połowę puszki kukurydzy wymieszać z mąką , solą oraz pieprzem do smaku.
Białka ubić na sztywną piane dodając sok z cytryny (tak 1 - 2 łyżki ) cukier a także posiekaną natkę pietruszki.
Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Połowę puszki kukurydzy przełożyć do naczynia i zmiksować z żółtkami dodając mleko, przyprawę curry oraz masło, natomiast drugą połowę puszki kukurydzy wymieszać z mąką , solą oraz pieprzem do smaku.
Białka ubić na sztywną piane dodając sok z cytryny (tak 1 - 2 łyżki ) cukier a także posiekaną natkę pietruszki.
Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
gusia1000