gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Naleśniki z twarogiem i jaglanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Naleśniki z serem twarogowym i kaszą jaglaną. Smaczne i sycące. Polecam na śniadanie jak i kolację. Polecam.

Naleśniki z twarogiem i jaglanką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z twarogiem i jaglanką

ciasto

  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 szklanki wody,
  • 2 szklanki mąki,
  • 3 łyżki oleju,

farsz

Sposób przygotowania:

Naleśniki z twarogiem i jaglanką
Jajka roztrzepujemy dodajemy stopniowo mąkę, wodę i mleko, tak aby powstało jednolite ciasto bez grudek. Kaszę jaglaną gotujemy 2:1.

Ostudzamy i blendujemy. Łączymy z twarogiem. Dodajemy resztę składników.

Z ciasta smażymy jak najcięższe duże placki. Przekładamy farszem z kaszy i twarogu. Zwijamy.

Podsmażamy z obu stron na złoto. Smacznego ;) 
Naleśniki z twarogiem i jaglanką
Z podanych składników przygotowujemy ciasto.
Naleśniki z twarogiem i jaglanką
Ugotowaną kaszę łączymy z serem twarogowym i pozostałymi składnikami.
Naleśniki z twarogiem i jaglanką
Usmażone placki przekładamy farszem i zwijamy.
Naleśniki z twarogiem i jaglanką
Zawinięte naleśniki smażymy z obu stron na złoto.