gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Naleśniki z twarogiem i jabłkowym dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Naleśniki z serem twarogowym i dżemem jabłkowym, smakowite danie na śniadanie lub kolację ;) Polecam ;)

Naleśniki z twarogiem i jabłkowym dżemem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z twarogiem i jabłkowym dżemem

ciasto naleśnkowe

  • ciasto;
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 szklanki wody,
  • 2 szklanki mąki,
  • 4 łyżki oleju,

masa twarogowa

  • 250 g twarogu,
  • laska wanilii,
  • cukier ( w zależności od kwasowości twarogu )
  • 2 łyżki śmietany (18 %)

dodatkowo

  • mały słoiczek dżemu jabłkowego.
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Naleśniki z twarogiem i jabłkowym dżemem
Jajka roztrzepujemy dodajemy stopniowo wodę, mleko, mąkę i olej. Mieszamy dokładnie. Smażymy na patelni naleśnikowej cieniutkie placuszki.

Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy śmietanę, cukier i wanilię. Przekładamy placki. Każdy placek smarujemy cieniutko dżemem i kładziemy na dżem łyżkę twarogu. Zwijamy.

Podsmażamy na patelni. Smacznego ;) 
Naleśniki z twarogiem i jabłkowym dżemem
Z podanych składników przygotowujemy ciasto.
Naleśniki z twarogiem i jabłkowym dżemem
Twaróg rozgniatamy widelcem i dodajemy cukier, wanilię i śmietanę.
Naleśniki z twarogiem i jabłkowym dżemem
Usmażone placki smarujemy cieniutko dżemem.
Naleśniki z twarogiem i jabłkowym dżemem
na dżem jabłkowy wykładamy łyżkę twarogu.

Tagi:

naleśniki