Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 910]

Twarożek owocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny twarożek z sezonowymi owocami (truskawkami i malinami) idealnie sprawdzi się jako letnie śniadanie na słodko lub jako deserek.

Twarożek owocowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Twarożek owocowy

 

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 15-20 dag truskawek
  • garsć malin
  • 3 łyżki śmietany jogurtowej 10%
  • cukier - ilość zależna od preferencji i słodkości owoców

Sposób przygotowania:

Twarożek owocowy
Owoce dokładnie myjemy i osuszamy, z truskawek usuwamy szypułki. Większe truskawki kroimy na mniejsze kawałki.

Twaróg przeciskamy przez praskę, dodajemy truskawki i maliny, cukier, całość rozgniatamy widelcem. Dodajemy śmietanę, mieszamy.

Twarożek dobrze smakuje samodzielnie, ale też jako dodatek na kanapkę.
Twarożek owocowy
Owoce łączymy z twarożkiem, cukrem i śmietaną