Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 759]

Makaron z owocowym twarożkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron z twarożkiem i owocami to lekkie danie idealne na wiosenne i letnie dni. Takim obiadkiem postanowiłam odgonić zimę i przywołać wiosnę.

Makaron z owocowym twarożkiem

Składniki:

Makaron z owocowym twarożkiem

 

  • 3 spore garście ulubionego makaronu
  • 300 g twarogu półtłustego
  • 2 mandarynki
  • 2 kiwi
  • 1 banan
  • pół puszki brzoskwiń
  • 1 mały jogurt brzoskwiniowy
  • opcjonalnie: odrobina cukru

Sposób przygotowania:

Makaron z owocowym twarożkiem

ETAP 1:

Makaron z owocowym twarożkiem
Przygotowujemy owoce do makaronu: brzoskwinie, kiwi, mandarynki i banana

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Owoce myjemy, obieramy ze skórek. Brzoskwinie odsączamy z zalewy. Banana kroimy w plasterki, a plasterki w ćwiartki. Kiwi i brzoskwinie kroimy w kostkę. Mandarynki dzielimy na cząstki, a te kroimy na mniejsze kawałki.

ETAP 2:

Makaron z owocowym twarożkiem
Owoce mieszamy z jogurtem - ja dałam brzoskwiniowy

Owoce mieszamy z jogurtem.

ETAP 3:

Makaron z owocowym twarożkiem
Dodajemy ser biały i, opcjonalnie, cukier

Twaróg przeciskamy przez praskę, dodajemy do owoców, mieszamy. Opcjonalnie dodajemy cukier do smaku (ja nie dałam, wystarczyła słodycz owoców i jogurtu).

Ugotowany makaron odsączamy, łączymy z owocami i twarożkiem.