Sposób przygotowania:
Naleśniki z owocowym twarożkiem
Robimy ciasto. Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy jajka, olej, mleko, wodę i szczyptę soli.
Ciasto miksujemy, aż będzie jednolite i gładkie, odstawiamy do lodówki.
Rozmrożone truskawki blendujemy na mus, przepuszczamy przez sito, aby pozbyć się pestek, mieszamy z cukrem, twarogiem i śmietaną.
Ciasto smażymy na patelni z obu stron. Na usmażonych plackach układamy farsz, zwijamy naleśniki.
Przed podaniem naleśniki posypujemy cukrem, możemy podać je z jogurtem lub śmietaną.
Ciasto miksujemy, aż będzie jednolite i gładkie, odstawiamy do lodówki.
Rozmrożone truskawki blendujemy na mus, przepuszczamy przez sito, aby pozbyć się pestek, mieszamy z cukrem, twarogiem i śmietaną.
Ciasto smażymy na patelni z obu stron. Na usmażonych plackach układamy farsz, zwijamy naleśniki.
Przed podaniem naleśniki posypujemy cukrem, możemy podać je z jogurtem lub śmietaną.