Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z gruszkami
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodajemy po jednym żółtku, następnie dajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na sam koniec dajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy.
Tortownicę o średnicy 26 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy połowę ciasta, układamy obrane i pokrojone gruszki i dajemy pozostałe ciasto.
Pieczemy około 50 minut w temp. 180 stopni. Jak ciasto przestygnie to posypujemy cukrem pudrem.
Tortownicę o średnicy 26 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy połowę ciasta, układamy obrane i pokrojone gruszki i dajemy pozostałe ciasto.
Pieczemy około 50 minut w temp. 180 stopni. Jak ciasto przestygnie to posypujemy cukrem pudrem.
Czekoladka 2