Sposób przygotowania:
Cynamonowe ciasto z gruszkami i czekoladąEtap 1

Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem na puszysty krem.
Etap 2

Masło o temperaturze pokojowej dobrze utrzeć.
Etap 3

Do tłuszczu dodawać stopniowo krem jajeczny i cały czas ucierać.
Etap 4

Do masy stopniowo dodawać obie mąki i proszek do pieczenia, dalej ucierać.
Etap 5

Czekoladę drobno posiekać. Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Gruszki obtoczyć w kaszy.
Etap 6

Czekoladę i gruszki dodać do ciasta, delikatnie wymieszać szpatułką.
Etap 7

Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką foremki (mała keksówka), wyrównać powierzchnię.
Etap 8

Piec w 180 stopniach przez ok. 60 minut (sprawdzić patyczkiem). Upieczone ciasto ostudzić i oprószyć cukrem pudrem.