Sposób przygotowania:
Cynamonowe ciasto z gruszkami i czekoladąEtap 1
Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem na puszysty krem.
Etap 2
Masło o temperaturze pokojowej dobrze utrzeć.
Etap 3
Do tłuszczu dodawać stopniowo krem jajeczny i cały czas ucierać.
Etap 4
Do masy stopniowo dodawać obie mąki i proszek do pieczenia, dalej ucierać.
Etap 5
Czekoladę drobno posiekać. Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Gruszki obtoczyć w kaszy.
Etap 6
Czekoladę i gruszki dodać do ciasta, delikatnie wymieszać szpatułką.
Etap 7
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką foremki (mała keksówka), wyrównać powierzchnię.
Etap 8
Piec w 180 stopniach przez ok. 60 minut (sprawdzić patyczkiem). Upieczone ciasto ostudzić i oprószyć cukrem pudrem.