Sposób przygotowania:
Ucierane kokosowe ciasto z malinamiWykonanie biszkoptu:
Masło lub margarynę dać do miski, a następnie utrzeć z cukrem na bardzo puszystą masę, do utartego masła lub margaryny z cukrem wbić stopniowo po jednym jajku i ucierać, następnie wsypać obie mąki i proszek do pieczenie i cały czas ucierać. Na koniec do ciasta wsypać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.
Do pieczenia:
Tak wykonane ciasto należy przełożyć do formy keksówki wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach tak około 7 cm x 30 cm x 8 cm. Wcześniej maliny opłukać i delikatnie osuszyć i ułożyć je na cieście.
Pieczenie:
Następnie ciasto należy piec około 55 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone koniecznie sprawdzić suchym patyczkiem i dokładnie wystudzić.
Krojenie:
Dobrze wystudzone ciasto należy pokroić w dość grube plastry.
Podanie:
Pokrojone ciasto podajemy a ja smacznego życzę:
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Ciasto można pokroić na około 12 porcji.
Forma keksówka o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
Maliny świeże, ewentualnie mogą być mrożone.
robaczek
Babeczka35
Polecam spróbować, i mam nadzieję, że nie wyjdzie zakalec :)
mocsłodkości
Babeczka35
To polecam upiec :)