Sposób przygotowania:
Udka a'la gyrosETAP 1:

1. Udka kroimy na połówki, solimy doprawiamy przyprawa Gyros i układamy w woreczku do pieczenia. Pieczemy 35 minut w 180°C.
ETAP 2:

2. Po upieczeniu wyjmujemy z woreczka i układamy w naczyniu żaroodpornym.
3. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Papryki kroimy w paseczki, ogórki w półplasterki przekładamy do grzybów.
ETAP 3:

5. Warzywa z grzybami układamy na udkach i smarujemy sosem zrobionym z majonezem i ketchupem. Posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem, zapiekamy w piekarniku 20 minut.
ETAP 4:
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.