Sposób przygotowania:
Udka a'la gyrosETAP 1:
 
1. Udka kroimy na połówki, solimy doprawiamy przyprawa Gyros i układamy w woreczku do pieczenia. Pieczemy 35 minut w 180°C.
ETAP 2:
 
2.	Po upieczeniu wyjmujemy z woreczka i układamy w naczyniu żaroodpornym.
3.	Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4.	Papryki kroimy w paseczki, ogórki w półplasterki przekładamy do grzybów.
ETAP 3:
 
5. Warzywa z grzybami układamy na udkach i smarujemy sosem zrobionym z majonezem i ketchupem. Posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem, zapiekamy w piekarniku 20 minut.
ETAP 4:
6.	Danie gotowe.
7.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
