ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Golonki indycze z szybkowara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Golonki indycze marynowane całą noc w lodówce są bardzo aromatyczne i soczyste, w szybkowarze przygotowane są bardzo szybko gotowe.

Golonki indycze z szybkowara Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Golonki indycze z szybkowara

 

  • golonki indycze 3 sztuki= 1 kg,
  • cebula 2 sztuki,
  • woda 5 szklanek

 

Sposób przygotowania:

Golonki indycze z szybkowara
Marynata: 

Olej rzepakowy, papryka ostra, pieprz mielony czarny, kucharek, czosnek z praski wyciśnięty, sok z cytryny, imbir mielony, tymianek suszony - wszystko wymieszać.

Golonki indycze opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, włożyć do marynaty i mocno natrzeć, schować do lodówki na całą noc.

Golonki z marynatą zrumienić w garnku szybkowara z każdej strony z pokrojoną w kostkę cebulą, wlać wodę i po zasyczeniu pary gotować 45 minut, z wywaru można przygotować sos z dodatkiem mąki, śmietany.
Golonki indycze z szybkowara
W szybkowarze zrumienić z każdej strony,
Golonki indycze z szybkowara
Im golonki większe, tym dłuższy czas gotowania.