Sposób przygotowania:
Ryba z marchewką i pieczarkamiETAP 1:
Ryby skropić sokiem z cytryny i przyprawić przyprawą do ryb. Opanierowac w mące i usmażyć na oleju. Zdjąć na talerz.
Cebulę obrać i drobno posiekać. Wrzucić do garnka na rozgrzany olej. Dodać rozgnieciony czosnek, majeranek, zioła prowansalskie, pieprz i sól. Włożyć listek i ziele angielskie. Przesmażyć.
Dodać obrane i starte na tarce na grubych oczkach pieczarki. Smażyć razem kilka minut. Dodać startą na tarce na grubych oczkach marchewkę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. Podlać wodą i dusić kilkanaście minut. Dodać paprykę i koncentrat.
Dusić dalej aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec przyprawić do smaku. W salaterce układać naprzemian kawałki ryby, warzywa, znów kawałki ryb i resztę warzyw. Wystudzić.
Podawać schłodzone.