WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1805]

Ryba z marchewką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filety z dorsza w sosie warzywnym z marchewką, cebulą i pieczarkami, zaprawione koncentratem pomidorowym.

Ryba z marchewką i pieczarkami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Ryba z marchewką i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Ryba z marchewką i pieczarkami

ETAP 1:

Ryby skropić sokiem z cytryny i przyprawić przyprawą do ryb. Opanierowac w mące i usmażyć na oleju. Zdjąć na talerz.

Cebulę obrać i drobno posiekać. Wrzucić do garnka na rozgrzany olej. Dodać rozgnieciony czosnek, majeranek, zioła prowansalskie, pieprz i sól. Włożyć listek i ziele angielskie. Przesmażyć.

Dodać obrane i starte na tarce na grubych oczkach pieczarki. Smażyć razem kilka minut. Dodać startą na tarce na grubych oczkach marchewkę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. Podlać wodą i dusić kilkanaście minut. Dodać paprykę i koncentrat.

Dusić dalej aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec przyprawić do smaku. W salaterce układać naprzemian kawałki ryby, warzywa, znów kawałki ryb i resztę warzyw. Wystudzić.

Podawać schłodzone.

Ryba z marchewką i pieczarkami
W salaterce układamy naprzemian kawałki ryby i sos
Ryba z marchewką i pieczarkami
Sos warzywno - pomidorowy po przygotowaniu w garnku
Ryba z marchewką i pieczarkami
Posiekana natka pietruszki dodana do przesmażonych warzyw
Ryba z marchewką i pieczarkami
Starta marchewka dodana do cebuli z pieczarkami
Ryba z marchewką i pieczarkami
Usmażone kawałki filetów rybnych wyłożone na talerz przykryty ręcznikiem papierowym