Sposób przygotowania:
Udka kurczaka mocno wypieczone na obiad
Udka kurczaka opłukać, wyciąć tłuste końcówki skóry, włożyć do wody (będzie woda do zupy) i gotować z 20 minut, wyjąć udka i osuszyć.
Udka natrzeć mocno przyprawą pikantną do drobiu i na gorącym oleju zrumienić z każdej strony.
Następnie na średnim ogniu smażyć co jakiś czas obracając udka do miękkości mięsa, w trakcie podlać wodą z gotowania i pod przykryciem z 10 minut dusić.
Na koniec polać przyprawą w płynie, tłuszcz z pieczenia dodać do ugotowanych bez soli ziemniaków, posiekaną pietruszkę i utłuc tłuczkiem, podać np. z mizerią.
Udka natrzeć mocno przyprawą pikantną do drobiu i na gorącym oleju zrumienić z każdej strony.
Następnie na średnim ogniu smażyć co jakiś czas obracając udka do miękkości mięsa, w trakcie podlać wodą z gotowania i pod przykryciem z 10 minut dusić.
Na koniec polać przyprawą w płynie, tłuszcz z pieczenia dodać do ugotowanych bez soli ziemniaków, posiekaną pietruszkę i utłuc tłuczkiem, podać np. z mizerią.
Czekoladka 2
ziutula