Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Spaghetti z pesto pietruszkowo-miętowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i smaczne danie na obiad lub ciepłą kolację, pełne witamin i cennych dla zdrowia składników.

Spaghetti z pesto pietruszkowo-miętowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti z pesto pietruszkowo-miętowym

 

  • 25 dag makaronu spaghetti
  • 1 szklanka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 szklanki posiekanej mięty
  • 1 szklanka orzechów nerkowca
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka bazylii
  • 1/2 łyżeczki mielonego czosnku
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Spaghetti z pesto pietruszkowo-miętowym
Orzechy nerkowca zalać niewielką ilością wody i odstawić na kilka godzin. Następnie zblendować. Liście mięty i natkę pietruszki wypłukać i osuszyć. Posiekać drobno i dodać do zblendowanych orzechów. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, dodać do pesto i wymieszać. Lekko podgrzać.

Przyprawić do smaku pozostałym składnikami
Spagetti z pesto pietriszkowo-miętowym
Namoczone i blendowane orzechy nerkowca.
Spagetti z pesto pietriszkowo-miętowym
Opłkana i osuszona natka pietruszki i mięty
Spagetti z pesto pietriszkowo-miętowym
Pesto pietruszkowo-miętowe zorzecgami nerkowca
Spagetti z pesto pietriszkowo-miętowym
Przyprawiony makaron z pesto i pozostałymi składnikami