Sposób przygotowania:
Udka kurczaka paprykowe z piekarnika
Udka kurczaka opłukać, wytrzeć ręcznikiem papierowym, do miski wsypać papryki, wlać olej, sok z cytryny, przyprawę w płynie.
Do marynaty włożyć udka, dobrze natrzeć i schować na kilka godzin do lodówki.
Udka z marynatą przełożyć do brytfanny, wsypać obrane ząbki czosnku, nakryć pokrywą, wstawić do piekarnika nagrzanego na 220C, grzanie góra/dół, pod przykryciem udka piec 40 minut.
Następnie zdjąć pokrywę, zmniejszyć na 150C i na termoobiegu z 10 minut, podawać na ciepło lub na zimno.
Do marynaty włożyć udka, dobrze natrzeć i schować na kilka godzin do lodówki.
Udka z marynatą przełożyć do brytfanny, wsypać obrane ząbki czosnku, nakryć pokrywą, wstawić do piekarnika nagrzanego na 220C, grzanie góra/dół, pod przykryciem udka piec 40 minut.
Następnie zdjąć pokrywę, zmniejszyć na 150C i na termoobiegu z 10 minut, podawać na ciepło lub na zimno.