Sposób przygotowania:
Nóżki z kurczaka w marynacie z konfitury
Do miski dodajemy wszystkie składniki marynaty i dokładnie mieszamy.
Nóżki z kurczaka dokładnie myjemy i odcinamy pałki. Tak przygotowane mięso przekładamy do woreczka. Do woreczka dodajemy marynatę, zawiązujemy woreczek i rozprowadzamy marynatę po mięsie. Tak przygotowane mięso wstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia godzinę przed pieczeniem wyjmujemy mięso z lodówki, by nabrało temperatury otoczenia. Ogrzane mięso układamy na blasze i pieczemy w 190 st przez około godzinę.
Nóżki z kurczaka dokładnie myjemy i odcinamy pałki. Tak przygotowane mięso przekładamy do woreczka. Do woreczka dodajemy marynatę, zawiązujemy woreczek i rozprowadzamy marynatę po mięsie. Tak przygotowane mięso wstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia godzinę przed pieczeniem wyjmujemy mięso z lodówki, by nabrało temperatury otoczenia. Ogrzane mięso układamy na blasze i pieczemy w 190 st przez około godzinę.