Sposób przygotowania:
Waniliowe faworki/chrusty
Z podanych składników zagniatamy ciasto aby było gładkie i elastyczne. Następnie ciasto kilkakrotnie składamy i zbjamy wałkiem aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie ciasto wałkujemy bardzo cieniutko. Kroimy w prostokąty, na środku każdego zrobimy nacięcie i przeciągamy przez nie jeden koniec.
Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron na złoto.
Usmażone odsączamy z tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego
Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie ciasto wałkujemy bardzo cieniutko. Kroimy w prostokąty, na środku każdego zrobimy nacięcie i przeciągamy przez nie jeden koniec.
Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron na złoto.
Usmażone odsączamy z tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego
ciasteczka