Sposób przygotowania:
Waniliowe faworki/chrusty
Z podanych składników zagniatamy ciasto aby było gładkie i elastyczne. Następnie ciasto kilkakrotnie składamy i zbjamy wałkiem aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie ciasto wałkujemy bardzo cieniutko. Kroimy w prostokąty, na środku każdego zrobimy nacięcie i przeciągamy przez nie jeden koniec.
Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron na złoto.
Usmażone odsączamy z tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego
Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie ciasto wałkujemy bardzo cieniutko. Kroimy w prostokąty, na środku każdego zrobimy nacięcie i przeciągamy przez nie jeden koniec.
Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron na złoto.
Usmażone odsączamy z tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego
![Waniliowe faworki/chrusty Waniliowe faworki/chrusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/waniliowe-faworkichrusty-551878.jpg)
![Waniliowe faworki/chrusty Waniliowe faworki/chrusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/waniliowe-faworkichrusty-551879.jpg)
![Waniliowe faworki/chrusty Waniliowe faworki/chrusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/waniliowe-faworkichrusty-551880.jpg)
ciasteczka