WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Udka z kurczaka pieczone na warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Udka z kurczaka pieczone w rękawie foliowym na mieszance warzyw chińskich. Po upieczeniu mają chrupiącą skórkę.

Udka z kurczaka pieczone na warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka z kurczaka pieczone na warzywach

 

  • 8 udek z kurczaka
  • 300g mrożonych warzyw na patelnię po chińsku
  • 1 cebula
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka pieczone na warzywach

ETAP 1:

Udka umyć i osuszyć. Ułożyć w misce, oprószyć solą i przyprawą do kurczaka. Do rękawa foliowego włożyć chińskie warzywa mrożone i pokrojoną w piórka cebulę. Rozłożyć równomiernie. Na warzywach ułożyć przyprawione udka.

Ząbki czosnku obrać, pokroić w plasterki i ułożyć na mięsie. Rękaw z mięsem włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec ok. 1 godziny i 15 minut. Pod koniec pieczenia rozciąć rękaw aby skórka się przypiekla.

Podawać z ziemniakami lub ryżem polane sosem z warzywami ktory powstał w trakcie pieczenia.

Udka z kurczaka pieczone na warzywach
Udka upieczone na warzywach po wyjęciu z piekarnika
Udka z kurczaka pieczone na warzywach
Udka zamknięte z warzywami w rękawie foliowym.
Udka z kurczaka pieczone na warzywach
Udka umyte, osuszone i doprawione przyprawą do kurczaka
Udka z kurczaka pieczone na warzywach
Mieszanka warzyw włożona do rękawa foliowego