Sposób przygotowania:
Burger po włoskuETAP 1:
Do mięsa wlewamy odrobinę sosu sojowego. Wyrabiamy masę mięsną, z której formujemy 2 kotlety.
ETAP 2:
Przygotowujemy dodatki. Rukolę myjemy i osuszamy. Przygotowujemy pomidory i ser mozzarella.
ETAP 3:
Bułki przekrajamy na połówki. Każdą połówkę smarujemy sosem. Na spodnich połówkach układamy rukolę i po plasterku pomidora.
ETAP 4:
Burgery smażymy na patelni grillowej. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem dopiero po usmażeniu.
Gdy burgery usmażą się z jednej strony, przewracamy je na drugą stronę, a na usmażonej stronie układamy po 2 plasterki mozzarelli.
ETAP 5:
Kotlety wykładamy na spodnie połówki bułek. Na każdym kotlecie układamy plasterek pomidora. Składamy burgery.