Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Nadziewane pieczarki w serowych czapeczkach

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Proste i bardzo smaczne danie. Dobre zarówno na obiad z ziemniakami i surówką i na ciepłą kolację.

Nadziewane pieczarki w serowych czapeczkach

Składniki:

Nadziewane pieczarki w serowych czapeczkach

 

  • po 2 duże pieczarki na osobę (ja miałam 8)
  • 0,5 kg zmielonego mięsa z karkówki
  • 15 dag startego sera edamskiego
  • 1 jajko
  • 1 średnia cebula
  • zielona pietruszka
  • masło
  • 1ząbek czosnku
  • keczup
  • przyprawy:
  • vegeta natur, pieprz mielony, maggi

Sposób przygotowania:

Nadziewane pieczarki w serowych czapeczkach
Pieczarki czyścimy, odcinamy trzonki. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, czosnkiem, podsmażoną na maśle cebulką pokrojona w bardzo drobną kostkę, drobno posiekaną natką pietruszki 2/3 startego żółtego sera. Dodajemy posiekane drobno trzonki i mieszamy z mięsem.

Doprawiamy do smaku. Napełniamy kapelusze, polewamy keczupem i posypujemy resztą sera. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 min. w 170*C